joi, 3 septembrie 2009

E mic... foarte mic...


Oraşul ăsta în care ne ducem noi viaţa de zi cu zi mi se pare tot mai neîncăpător... e foarte foarte mic... toată lumea cunoaşte pe toată lumea ... nu mai poţi să ieşi în oraş la o plimbare fără să dai peste cel puţin 3 persoane cunoscute, sau să nu afli că x... deja îl cunoaşte pe y deşi, tu credeai că nu prea există şanse să se ştie...
Mi s-a întâmplat de foarte multe ori să îmi fie prezentată aceeaşi persoană de mai multe ori... şi nu pentru că aş fi uitat, ci pentru că ajung să îi cunosc în grupuri diferite de prieteni .
Sunt prea puţine cluburi, terase, baruri... în care să ieşim, oraşul e tot mai aglomerat, dar feţele rămân aceleaşi.
Nici nu vreau să încep cu ... restul locaţiilor de "divertisment"... dacă se poate spune aşa... avem un parc mai "hotarât", care e plin de alergători, biciclişti, persoane pe role... şi aşa mai departe care se înghesuie pe aleile mult prea înguste şi marcate total aiurea pentru atâtea activităţi... pe când în restul parcurilor ajungi dintr-un capât în altul în maxim 2 minute. Avem oraşul vechi... pe care îl redescopăr de fiecare dată când vreun prieten/prietenă vine în vizită din alt oraş, câte clădiri de admirat, două turnuri din care se poate vedea cam tot oraşul... câteva biserici, arhitectură interesantă... fiecare diferită în felul ei... zidurile cetăţii... vreo 3 muzee şi... gata... noroc cu muzeul Astra care mai salvează cât de cât situaţia... acolo chiar ai unde să te plimbi şi chiar ai ce să vezi... dacă ai o dupămasă liberă.
Dacă eşti turist oraşul ţi se pare plin de locuri interesante, ţi se pare că doar o zi sau chiar două nu ar fi de ajuns să îl vizitezi pe tot şi să îi afli toate secretele dar noi... sibienii îl ştim deja şi doar vreun festival sau vreo piesă nouă de teatru (atunci când e deschisă sesiunea de teatru) ne scoate din rutina zilnică.
Îmi place oraşul în care trăiesc... dar cred că am nevoie de câteva luni departe de el... vreau să îmi fie iar dor să mă plimb pe străduţele astea pline de istorie şi de ... lume cunoscută!!!
Kisssssssss