luni, 24 ianuarie 2011

Gaiţele...


Not what I expected! Propoziţia asta descrie cel mai bine spectacolul de aseară. Credeam că e comedie, mmm e... şi nu prea, de fapt e un fel de "tragi-comedie". Mă aşteptam să fie o grămadă de "ţaţe" pe scenă care să dea din gură non-stop ... aproximativ aşa a fost. Autorul le-a făcut ... ghiciţi cum... o da - oltence :-D (putea să mai insiste pe accent).
Actorii şi-au făcut treaba şi au ţinut publicul conectat toate cele "aproximativ" 150 de minute (da... chiar două ore jumate') n-am ce comenta din punctul ăsta de vedere. Piesa a fost foarte reuşită.
Ceea ce nu mi-a plăcut sub nici o formă şi lucru care nu s-a mai întâmplat până acum la nici un spectacol la care am fost la Teatru Radu Stanca... "organizatorii" au vândut mai multe bilete decât capacitatea sălii. Da, am înţeles, era un spectacol aşteptat de publicul sibian, lumea era nerăbdătoare să urmărească prestaţia actorilor dar să stai două ore jumate' înghesuit (două persoane pe un scaun sau o persoană chinuită între scaune) nu mi se pare normal, unu la mână... nu prea ai cum să fi atent şi să urmăreşti spectacolul aşa cum ar trebui şi ... mai deranjezi şi lumea din spate care nu are cum să urmărească spectacolol din cauza ta.
Ce să mai zic de "puştanii" de liceu care la fiecare replică ce li se părea lor mai "ciudată" începeau cu chicotelile şi râsetele.
Da "hai ţaţo" că până la urmă tot a ieşit bine şi ne-am mai "culturalizat" puţin ;;)

marți, 18 ianuarie 2011

2011!!!


Another year has gone by... cum ar zice melodia!
Un an plin de tot ce imi doream si tot ce nu imi doream, ce sa-i faci, nu poti sa fi tot timpul cu zambetul pe buze...
Un inceput promitator, plin de chef si voie buna, cateva persoane dragi langa mine, cateva persoane dragi prin telefon, cateva mesaje trimise mai mult sau mai putin din obligatie si am intrat in 2010... o primavara fara noutati... o vara cu noi descoperiri, un concediu superb, o noua tara bifata dintro lista mult prea lunga pentru vremurile astea, mare, soare, timp liber, o vila superba, o plaja "intepatoare", peisaje care iti iau respiratia, vapoare... multe vapoare, plimbari nesfarsite, noi locuri pe care abia astept sa le revad (cine stie cand se va mai intampla si asta).....

Apoi au venit certurile, persoane pe care speram sa le am aproape si care credem ca ma cunosc si-au schimbat brusc parerea, au dat in stanga si in dreapta cu insultele si au plecat ... nu ar fi nimic asta... parerile se schimba la loc... insultele se uita si se iarta... dar comportamenul schimbat ... inca persista!
Nu credeam ca cineva se poate schimba atat de mult, de multe ori am incercat sa imi propun si eu anunmite "chestii" la cumpana dintre ani ... majoritatea nu s-au adeverit... sau cel putin s-au modificat pana cand au fost puse in practica. Se pare insa ca sunt anumiti oameni care realizeaza ce si-au propus. "Good or bad, I said it, I'm doing it!"
Oh well.... fiecare cu ideile lui.

Tu ai fost inca acolo, ma stangi inca de mana, ma faci in continuare sa zambesc si imi arati lumea din noi si noi perspective!
Familia e ok, job-ul... the same, vremea capricioasa ... prea frig uneori, prea cald alteori, zapada "plus, minus 2.5%".
Ce mi-a lipsit... pai... uneori, cineva care doar sa inteleaga si sa asculte, alteori o ploaie zdravana de vara, o adiere de vant, mai multa zapada si... evident mai mult timp liber!
Ce mi-a placut... de tine, toate plecarile din sibiu, sarbatorile de iarna, orice minut in care m-am oprit, am privit cerul si nu m-am gandit la nimic, noul meu telefon, uneori lumea, inghetata, capsunile, mersul la sala (obositor dar relaxant), Grey's Anatomy, Gosip evident ... si multe altele...
Ce vreau sa iau cu mine in noul an... doar amintiri placute! Ce a fost a fost acum e "punct si de la capat".
"Citatul" favorit al anului: "Ask most people what they want in their life and the answer is simple: To be happy! Maybe it's this expectacion thing, the waiting to be happy that keeps us from getting there!"

PS Fara diacritice :-( ... calculatorul meu drag nu ma prea iubeste azi... nu vrea sa ma asculte deloc
PSS "It's never too late" ptr. cei care o sa sara imediat cu gura si o sa urle ca postarea asta trebuia sa fie scrisa acum cateva saptamani ;;)

vineri, 14 ianuarie 2011

La teatru...


De data asta a fost vorba despre "O noapte furtunoasă", o comedie...
Aveam nevoie de aşa ceva, o porţie zdravănă de râs, nişte actori care ştiu ce înseamnă spectacolul şi care pentru asta trăiesc (de actorii din jurul meu m-am cam săturat şi îi cunosc deja prea bine, încep chiar să le anticipez "scenariile" and it's not fun anymore).
"Ameninţată" telefonic m-am îndreptat spre agenţia teatrală şi am luat bilete la spectacolul care mi s-a părut cel mai interesant. Am mai văzut "O noapte furtunoasă", am citit şi cartea dar... sub nici o formă nu aveam de gând să merg la vreo tragedie sau ceva de genul... aşa că joi, ora 19.00, Teatrul Radu stanca, rândul G, locul 13 a fost rezervat pentru mine!
Sala era aproape plină, unul sau doi cunoscuţi, 19.05 ... luminile stinse, telefoanele pe silent ... şi piesa a început.
Spectacolul a durat aproximativ 2 ore, 2 ore de zâmbete, 2 ore de râs, 2 ore de relaxare!
După 75% din spectacol am fost scoşi pentru 2 minute din paginile lui Caragiale şi unul dintre actori ne-a amintit că "dragul" nostru guvern consideră că atât este de ajuns şi că singurul lucru care îi face să continue este respectul faţă de public! Interesantă metodă de protest, oare doctorul opreşte şi el operaţia la 75%, trezeşte pacientul şi îl întreabă dacă este mulţumit?
A fost o seară culturală foarte interesantă! Următoarea piesă sper să fie tot o comedie ;;)
Kissssssssssss