marți, 24 martie 2009

Back at work...

Da... gata concediul, sau cel puţin ... părticica asta de început. Au fost două săptămâni "de vis". Două săptămâni în care am reuşit să uit de servici, să las Sibiul în urmă şi să petrec două săptămâni cu nişte oameni super.

După cum se vede şi din postarea anterioară am fost în Italia... la Sanda, Andrea, Guido şi Elena. S-au întâmplat foarte multe în perioada asta, începând cu primul meu zbor. Am plcat cu avionul din Bucureşti la Roma. Toată lumea mă întreba dacă o să am emoţii, ... sincer... nu prea sunt eu genul... şi chiar nu mi-am făcut nici un fel de griji.

Odată ajunse la Roma ne-am întâlnit cu Sanda şi Andrea care ne-au arătat oraşul atât cât s-a putut... a fost o zi plină de "cultură" am început cu Piazza di Spania unde eram doar noi şi încă vreo două persoane deşi de obicei e plin de lume (explicaţia ar fi... ora matinală la care am ajuns noi acolo), apoi au urmat Fontana di Trevi, Piazza Navona, Pantheonul, Colosseumul, Arcul de Triumf, Bocca della Verita, Monumentul Vittorio Emanuelle, Piazza del Campidoglio, Forumul Roman, Ruinele, cartierul Evreiesc, Columna lui Traian, Bazilica San Pietro...

Nu am intrat decât la Pantheon şi la San Pietro... restul le-am văzut pe dinafara pentru că nu am avut foarte mult timp. Oricum, intenţionez să mai trec pe acolo şi să stau mai mult... să am timp sa vad totul în amănunt.
Restul vacanţei l-am petrecut la Pescara şi ... prin împrejurimi. Oraşul este foarte frumos... în fiecare zi ieşeam la plimbare, la mare, prin magazine, pritre clădiri sau oriunde... doar să nu stăm în casă.
Am fost şi "la ţară" ... la Caldari unde ne-am plimbat printre măslini, portocali, lămâi ...

Cel mai mult mi-a plăcut că nu a fost o vacanţă "tipică"... dacă se poate spune aşa... nu am stat într-un hotel ... ci am experimentat viaţa într-o familie de italieni, cu masa în familie (şi când zic familie... e vorba chiar de toată lumea şi în weekend chiar şi cu prietenii - 12-15 persoane), ieşiri in oraş cu fetele (la magine sau doar aşa... pe străzi aiurea), plimbări prin port sau pe malul mării, îngheţata din mall... şi multe altele.

Măncarea e foarte bună la ei... am încercat cam tot ce era de gustat pe acolo şi deşi eu sunt foarte pretenţioasă din punctul ăsta de vedere... nu pot spune că a fost ceva care să nu îmi placă... poate doar unele legume pe care noi nu le folosim ... mi s-au părut mai ciudate...
Păcat că nu a fost mai lungă vacanţa asta... acum nu rămâne decât să "Câştigăm la Loto" şi ne mutăm acolo :-P

Niciun comentariu: